Herken zelf de klachten die een registerpodoloog kan onderzoeken en behandelen

Pijn aan de hiel, pijn in de onderrug of pijn aan de heup kan worden veroorzaakt doordat uw ene voet meer is doorgezakt dan de andere. Hierdoor kunnen voetblessures ontstaan. Maar ook is het mogelijk dat er een disbalans in uw lichaam ontstaat waardoor eenzijdig druk wordt uitgeoefend op uw gewrichten.

Een afwijkende voetstand in combinatie met een disbalans in uw lichaam kan bijvoorbeeld zorgen voor gewrichtspijn. Een pijnklacht die u niet direct zult herkennen als een probleem dat te verlichten of te verhelpen is met een podotherapeutische behandeling.

Met deze klachtenwijzer kunt u zelf inschatten of uw klachten te maken kunnen hebben met een afwijkende voetstand. Let op: dit geeft slechts een indicatie. Alleen een onderzoek door een podotherapeut geeft volledig inzicht in de oorzaak van uw klachten.

Staat uw klacht niet in deze klachtenwijzer? Of twijfelt u over de oorzaak van uw klacht? Maak dan een algemene afspraak bij een Balanz registerpodoloog bij u in de buurt.

Teenklachten
Voorvoetklachten

Klachten aan de voorvoet komen veelvuldig voor. Symptomen zijn een branderig gevoel en/of tintelingen. Vaak zijn de klachten doorlopend aanwezig.

Hielklachten

Eén van de meest voorkomende voetklachten zijn de problemen met de hiel. Naar schatting hebben zo’n vierhonderdduizend mensen last van hielklachten.

Rugklachten

Uit onderzoek is gebleken dat zestig tot negentig procent van de westerse bevolking minstens eenmaal in zijn/haar leven te maken krijgt met lage rugpijn.

Artrose

Artrose is slijtage die ontstaat als het kraakbeen veranderd. De beweeglijkheid van het gewricht neemt af, hierdoor kunnen stijfheid en pijnklachten ontstaan.

Persoonlijk advies

Weet u niet wat de oorzaak is van uw klachten en wilt u graag een persoonlijk advies van ons krijgen? Neem dan contact met ons op.